Situácia v prešovskej fakultnej nemocnici sa každým dňom vylepšuje

06.12.2011 Prešov

Od 1. 12. 2011, kedy našim lekárom, ktorí podali výpovede uplynula výpovedná lehota a prestali byť zamestnancami nemocnice sa situácia vo FNsP J. A. Reimana Prešov každým dňom vylepšuje. Do 30. 11. sme mali 336 zamestnancov na pozícii lekár. Vo štvrtok (1. 12.) nenastúpilo do práce 101 lekárov, v piatok to bolo 118 (vrátane dlhodobo PN), v pondelok 95 a dnes 87 lekárov. Dnes sú v práci už aj lekári, ktorí boli práce neschopní ako aj tí, ktorým sa prostredníctvom obvodného úradu podarilo doručiť príkazy na pracovnú činnosť. Vďaka tomu dokáže komplexnú zdravotnú starostlivosť poskytnúť už 19 oddelení (z pôvodných 16) a v akútnom režime funguje 12 oddelení (pôvodne 15), pričom najviac lekárov chýba na oddelení urológie a cievnej chirurgie.

Včera sa zároveň uskutočnilo rokovanie medzi vedením nemocnice a zástupcami odborárov, týkajúce sa podpisov nových pracovných zmlúv. Po jeho skončení sme skonštatovali, že ho možno považovať za konštruktívne. Prinieslo kompromisné riešenie všetkých sporných bodov. Vedenie nemocnice sa so zástupcami odborárov dohodlo, že výhrady ktoré mali odborári budú zapracované do pracovných zmlúv. Vedenie teda nevidí dôvod na to, aby lekári do práce nenastúpili a verí, že sa tak udeje, čo najskôr.

V prešovskej nemocnici naďalej trvá núdzový stav. Do tejto chvíle sa ani jeden z lekárov nedostavil k podpisu novej pracovnej zmluvy. Hneď ako sa tak stane, budeme Vás o tom informovať.

PhDr. Renáta Koziaková, PhD.
hovorkyňa FNsP J. A. Reimana Prešov
 

Vyberte región